WERKEN MET EEN PAARD IS WERKEN AAN JEZELF  

Een unieke combinatie van leren paardrijden en coaching.

Leren paardrijden is altijd een confrontatie met je eigen ik. Wie ben ik, wat voor leider ben ik? 

Je wordt geconfronteerd met mogelijkheden en beperkingen. Hoe ga je hier mee om? 

Tijdens de sessies neem ik je mee via oefeningen op en naast het paard op verkenning naar je eigen ik. Waar liggen je sterktes, waar ben je goed in. Hoe kan je deze talenten inzetten in de communicatie met je paard. 

We hechten ook heel veel belang aan lichaamsbewustzijn. Welke invloed oefent mijn lichaam uit op het paard. We werken aan ontspanning en vertrouwen. We leren ons overgeven aan het paard en ons laten leiden, we leren volgen.

We komen dichter bij ons eigen lichaam en hierdoor dichter bij onszelf. 

Prijs voor een sessie van 60min: 50€

 

Coaching met paarden

Lisa is opgeleid als basis R to B-coach 2018. En behaalde daarnaast, in december 2019 haar certificaat KinderCoaching.

R to B coaching is er voor iedereen die wil groeien, die wil werken aan een betere versie van zichzelf. Enkele uitdagingen waar r to b coaching bij kan helpen:

 •     Nee leren zeggen, grenzen stellen, assertiviteit
 •     Leiderschap
 •     Laag zelfbeeld, faalangst
 •     Burn-out
 •     Loopbaanbegeleiding
 •     Hoogsensitiviteit
 •     Concentratieproblemen, autisme, ADHD,...
 •     Angst, onrust
 •     Stress
 •     Chronisch VermoeidheidsSyndroom
 •     …

Mensen hebben op hun levenspad veel kennis opgedaan. Ze hebben ook hun persoonlijke interesses waaruit ze kracht kunnen putten. Dit kunnen paarden zijn maar ook dans, spelen met woorden, beeldende kunst, fotograferen, koken, … Iedereen heeft zijn Roots op zijn pad. Elk levenspad wordt meerdere malen onderbroken door kleine of diepe kloven. Sommige uitdagingen vragen externe ondersteuning. Roots to Bridges coaches gaan op zoek naar de Roots en laten de coachees elementen vinden waardoor deze Bridges kunnen bouwen. Zo kunnen deze hun weg met succes en innerlijke rust verder zetten.

Bij R to B coaching ligt de nadruk op het zintuigelijke, denken, voelen, doen. Een R to B coach gaat intuïtief en sensitief anderen begeleiden. De R to B coach is verantwoordelijk voor het proces. De inhoud, oplossingen en het toepassen van de oplossingen ligt in handen van de coachee. De voordelen van het inzetten van paarden heeft zijn meerwaarde reeds meerdere malen bewezen. Heel snel ziet de coachee verbanden met zijn eigen situatie. Het paard confronteert en maakt bewust. Het laat de coachee toe om met nieuwe inzichten en gedrag te experimenteren tot de juiste oplossing gevonden is. Het geeft de coachee een onvergetelijke ervaring.

R to B coaching kan voor verschillende problemen en situaties. Mensen met een depressie kunnen hiermee geholpen zijn, maar ook mensen die aan hun zelfvertrouwen willen werken, angsten hebben of iemand die gewoon een doel wil bereiken. Ook mensen die geen band hebben met paarden of zelfs schrik hebben van de dieren, kunnen de coaching volgen.

Coachen met paarden:

Het paard confronteert en maakt bewust. Het laat de coachee toe om met nieuwe inzichten en gedrag te experimenteren tot de juiste oplossing gevonden is. Het geeft de coachee een onvergetelijke ervaring.

Neem gerust contact op voor meer informatie