Lekker op kamp bij de paarden in een rustige en veilige omgeving.

Wat staat er zoal op het programma:

 

 • Spelenderwijs leren paardrijden
 • Werken aan een goede houding en zit
 • Op maat van de deelnemers een stukje theorieles over het verzorgen en rijden van het paard
 • Creativiteit stimuleren door spel- en knutselopdrachten
 • Verbeteren van ontspanning, concentratie en balans door voltige en kinderyoga
 • Spelletjes met de paarden
 • Paarden verzorgen
 • Op wandeling met de paarden
 • Samen veel plezier maken!


Op kamp bij Zarica Horses leer je meer dan paardrijden alleen. Er wordt bijzondere aandacht geschonken aan de persoonlijke ontwikkeling van elke deelnemer. Elke dag is er naast het paardrijden ook plaats voor verschillende groepsdynamische activiteiten. We beginnen bijvoorbeeld met een kennismakingsspel, zodat de deelnemers en begeleiders elkaar al goed leren kennen. De activiteiten bij de paarden zijn gericht op ervarend leren: de kinderen werken samen, helpen elkaar, en leren veel nieuwe dingen door zelf uit te proberen en te ervaren. Bij het opbouwen van een parcours om met de paarden te lopen, mogen de kinderen bijvoorbeeld zelf meedenken en -bouwen. Kinderen vinden het heerlijk om zoveel zelf te mogen doen. Ze zijn trots als het lukt en wat ze leren blijft beter bij. Natuurlijk is er altijd voldoende steun en begeleiding aanwezig.

Zarica Horse Kampen

Fun en plezier


Kinderen leren veel, maar bovenal maken ze plezier. Onze focus ligt niet op het technisch leren rijden, maar op het samen plezier maken met de paarden. We vinden het ook belangrijk dat de paarden plezier hebben in deze samenwerking – en de kinderen vinden weer plezier in het plezier van het paard. Bij Zarica Horses geloven we in een gelijkwaardige samenwerking: hoe kan ik ervoor zorgen dat het leuk is voor het paard, en dat hij leuke dingen wil doen met mij? 

We doen bijvoorbeeld:

 

 • Pony-games: kun jij samen met je pony voetballen, basketballen, ringwerpen of door stoere hindernissen gaan?
 • Waterspelletjes: schiet vanaf je pony met een waterpistool dingen omver, of vis eendjes uit het water.
 • Op wandeling met de paarden: we gaan op stap met de paarden om de omgeving te verkennen! Soms rijd je, soms loop je gezellig mee.
 • Voltige: op het paard leer jij spannende oefeningen doen. Durf jij zonder handen op het paard te zitten? Achterstevoren op het paard te zitten? Of misschien zelfs wel te staan op een stappend paard?

Zarica Horses Kampen

Uw kind is bij ons in goede handen


Er wordt bewust gekozen om te werken in een kleine groep zodat elke deelnemer voldoende persoonlijke aandacht kan krijgen. Bij elk kamp zijn twee hoofdbegeleiders aanwezig. Dit zijn altijd ervaren instructeurs, die de locatie en de paarden goed kennen. Daarnaast zijn er nog minstens vijf ondersteunende begeleiders aanwezig. Ook deze (jonge) begeleiders zijn goed voorbereid en intern opgeleid. De hele groep wordt aangestuurd door de twee ervaren instructeurs. Die samen met Lisa de eigenaresse, de  verantwoordelijkheid dragen voor de veiligheid en het vormgeven van het programma.

De groep bestaat uit maximaal 15 kinderen, waardoor elk groepje van drie een eigen ondersteunende begeleider heeft. Voor de deelnemende kinderen geeft dit veel duidelijkheid en veiligheid. Ze hebben één vast aanspreekpunt, ze hoeven maar één naam te onthouden, en dit biedt hen steun en vertrouwen. Natuurlijk is er ook voldoende tijd waarin kinderen uit verschillende groepjes met elkaar kunnen spelen. Bij de vorming van de groepjes wordt rekening gehouden met de persoonlijke voorkeuren en het niveau van de kinderen.

Zarica Horses Kampen

Wat maakt een kamp bij Zarica Horses anders?

Onze paarden


Bij Zarica Horses werken we op een positieve, paardvriendelijke manier. Het welzijn en plezier van de paarden staat voorop. Onze paarden zijn onze vrienden en collega’s, en we zorgen goed voor hen. De paarden die bij Zarica wonen, blijven hier ook. Dit betekent dat uw kind geen risico loopt dat haar lievelingspaard ineens weg is – iets wat op veel andere plaatsen helaas een serieus risico is.

De paarden zijn goed opgeleid en hebben allemaal hun eigen karakter. Allemaal zijn ze echter super betrouwbaar en hebben ze plezier in hun job. Dit maakt de paarden fijn en veilig om mee te werken. Kinderen vinden het fijn dat er goed voor de paarden gezorgd wordt, en onze filosofie geeft hen veiligheid. Het geeft ze de kans om een echte band op te bouwen met de paarden,  de paarden echt te leren kennen en de individuele karakters te leren waarderen.

Kinderen


Iedereen is welkom. Doordat we altijd in kleine groepjes werken, is er veel ruimte voor individuele aandacht. Onze omgang met de kinderen kenmerkt zich door een positieve aanpak: we kijken naar wat goed gaat en bekijken alles vanuit het positieve. We vinden het belangrijk om het kamp zo te organiseren dat er zo min mogelijk mis kan gaan, zodat kinderen zoveel mogelijk succeservaringen opdoen en echt kunnen genieten van het samenzijn met de paarden.

Wat ons verder uniek maakt, is onze focus op ervaringsgericht leren. We vertellen zo min mogelijk hoe dingen moeten, maar laten kinderen zelf experimenteren en ervaren. Het is door te doen dat je leert! Loopt er toch eens iets fout? Dan kijken we naar oplossingen en niet naar schuld.

Begeleiding


Onze instructeurs zijn goed opgeleid als orthopedagogisch begeleider. Allen zijn al jaren actief binnen ons bedrijf, en zijn dus zeer ervaren in het begeleiden van kinderen met onze paarden.

Programma


Het programma is volledig voorzien, van begin tot eind. Er is altijd begeleiding aanwezig en we brengen bijna het gehele programma met de paarden door – dit is vrij uniek. Na de lunch hebben we een uurtje waarin kinderen kunnen kiezen voor een rustmomentje of vrij spelen, maar hierbij bieden we altijd voldoende nabijheid. Doordat we heel de dag met de groep samen blijven, zijn er weinig conflicten of momenten van verveling.

Zarica Horses Kampen

Praktisch:

 

 • Paas- en zomerkampen gaan door van 10-17u. Herfst-, kerst- en krokuskampen gaan door van 10u-16u. 
 • opvang kan voorzien worden, neem gerust contact op voor meer informatie.
 • Drankjes, 10-uurtje en 4-uurtje worden door ons voorzien. Kinderen brengen voor 's middag zelf hun boterhammetjes mee. Zo eet elk kind wat hij of zij lekker vindt.
 • We werken in kleine groep, zo kan er persoonlijke aandacht en veiligheid voor elk kind gewaarborgd worden.
 • Voor kinderen vanaf 4 jaar.
 • De kampen worden begeleid door ervaren, kundige instructeurs. De hoofdbegeleider is steeds een ervaren orthopedagoge. Dit maakt het ook voor kinderen met speciale noden mogelijk om deel te nemen. Dit maakt de kampen ook zeer geschikt voor kinderen met ASS, AD(H)D, hoogsensitiviteit, faalangst en/of een licht mentale beperking. We begrijpen dat veiligheid voor uw kind extra belangrijk is. Heeft u nog vragen of wilt u eens kennismaken? Neem contact op, u en uw kind mogen altijd langskomen voor een vrijblijvende kennismaking.

 

 • Prijs: 195€
  Neem je deel met meerdere kinderen van hetzelfde gezin, dan is een gezinskorting voorzien. Eerste kind betaald dan 195€, andere kinderen 175€.
  Daarnaast zijn er elk kamp een aantal plaatsjes beschikbaar aan “sociaal tarief”. Neem gerust contact met ons op indien u hieromtrent meer informatie wenst.                                        
 • Indien interesse vragen wij u om een inschrijvingsformulier in te vullen. Hebt u eerst nog vragen of wilt u een kennismakingsgesprek aanvragen? Stuur een mailtje naar zaricahorses@gmail.com

Zarica Horses Kampen

Kidsdagen

Voor wie in de zomervakantie tussen de kampjes door graag nog een extra dagje paardenplezier wil beleven hebben we op zaterdag onze kidsdagen. 

Een kidsdag heeft hetzelfde soort programma en dezelfde werking als een kampdag, rekening houdende met de wensen van de aanwezige deelnemers. 

Deze dagen zijn ideaal om Zarica Horses te komen ontdekken of om je kids hun nodige dosis vitamine Paard aan te vullen in de zomermaanden. 

Praktisch:

 • Data: 6juli, 20 juli, 10 augustus en 24 augustus telkens van 10 - 16u.
 • Drankjes, 10-uurtje en 4-uurtje worden door ons voorzien. Kinderen brengen voor 's middag zelf hun boterhammetjes mee. Zo eet elk kind wat hij of zij lekker vindt.
 • We werken in kleine groep, zo kan er persoonlijke aandacht en veiligheid voor elk kind gewaarborgd worden.
 • Voor kinderen vanaf 4 jaar.
 • De kidsdagen worden begeleid door ervaren, kundige instructeurs. De hoofdbegeleider is steeds een ervaren orthopedagoge. Dit maakt het ook voor kinderen met speciale noden mogelijk om deel te nemen. Dit maakt deze dagen ook zeer geschikt voor kinderen met ASS, AD(H)D, hoogsensitiviteit, faalangst en/of een licht mentale beperking. We begrijpen dat veiligheid voor uw kind extra belangrijk is. Heeft u nog vragen of wilt u eens kennismaken? Neem contact op, u en uw kind mogen altijd langskomen voor een vrijblijvende kennismaking.
 • prijs: 65€ per dag

Zarica Horses Kampen