Lekker op kamp bij de paarden in een rustige en veilige omgeving.


Wat staat er zoal op het programma:

 

 • Spelenderwijs leren paardrijden
 • Werken aan een goede houding en zit
 • Op maat van de deelnemers een stukje theorieles over het verzorgen en rijden van het paard
 • Verbeteren van ontspanning, concentratie en balans door voltige en yoga
 • Spelletjes met de paarden
 • Paarden verzorgen
 • Op wandeling met de paarden
 • Samen veel plezier maken!


Op kamp bij Zarica Horses leer je meer dan paardrijden alleen. Er wordt bijzondere aandacht geschonken aan de persoonlijke ontwikkeling van elke deelnemer. Elke dag is er naast het paardrijden ook plaats voor verschillende groepsdynamische activiteiten. 

Fun en plezier


Kinderen leren veel, maar bovenal maken ze plezier. Onze focus ligt niet op het technisch leren rijden, maar op het samen plezier maken met de paarden. We vinden het ook belangrijk dat de paarden plezier hebben in deze samenwerking – en de kinderen vinden weer plezier in het plezier van het paard. Bij Zarica Horses geloven we in een gelijkwaardige samenwerking: hoe kan ik ervoor zorgen dat het leuk is voor het paard, en dat hij leuke dingen wil doen met mij? 

We doen bijvoorbeeld:

 

 • Pony-games: kun jij samen met je pony voetballen, basketballen, ringwerpen of door stoere hindernissen gaan?
 • Waterspelletjes: schiet vanaf je pony met een waterpistool dingen omver, of vis eendjes uit het water.
 • Op wandeling met de paarden: we gaan op stap met de paarden om de omgeving te verkennen! Soms rijd je, soms loop je gezellig mee.
 • Voltige: op het paard leer jij spannende oefeningen doen. Durf jij zonder handen op het paard te zitten? Achterstevoren op het paard te zitten? Of misschien zelfs wel te staan op een stappend paard?

Uw kind is bij ons in goede handen


Er wordt bewust gekozen om te werken in een kleine groep zodat elke deelnemer voldoende persoonlijke aandacht kan krijgen. 

De groep bestaat uit maximaal 8 kinderen,

Wat maakt een kamp bij Zarica Horses anders?

Onze paarden


Bij Zarica Horses werken we op een positieve, paardvriendelijke manier. Het welzijn en plezier van de paarden staat voorop. Onze paarden zijn onze vrienden en collega’s, en we zorgen goed voor hen. De paarden die bij Zarica wonen, blijven hier ook. Dit betekent dat uw kind geen risico loopt dat haar lievelingspaard ineens weg is – iets wat op veel andere plaatsen helaas een serieus risico is.

De paarden zijn goed opgeleid en hebben allemaal hun eigen karakter. Allemaal zijn ze echter super betrouwbaar en hebben ze plezier in hun job. Dit maakt de paarden fijn en veilig om mee te werken. Kinderen vinden het fijn dat er goed voor de paarden gezorgd wordt, en onze filosofie geeft hen veiligheid. Het geeft ze de kans om een echte band op te bouwen met de paarden,  de paarden echt te leren kennen en de individuele karakters te leren waarderen.

Kinderen


Iedereen is welkom. Doordat we altijd in kleine groepjes werken, is er veel ruimte voor individuele aandacht. Onze omgang met de kinderen kenmerkt zich door een positieve aanpak: we kijken naar wat goed gaat en bekijken alles vanuit het positieve. We vinden het belangrijk om het kamp zo te organiseren dat er zo min mogelijk mis kan gaan, zodat kinderen zoveel mogelijk succeservaringen opdoen en echt kunnen genieten van het samenzijn met de paarden.

Wat ons verder uniek maakt, is onze focus op ervaringsgericht leren. We vertellen zo min mogelijk hoe dingen moeten, maar laten kinderen zelf experimenteren en ervaren. Het is door te doen dat je leert! Loopt er toch eens iets fout? Dan kijken we naar oplossingen en niet naar schuld.

Begeleiding


Onze instructeurs zijn goed opgeleid: één van hen is een ervaren begeleider (naast de paardrijlessen is ze al jarenlang instructeur en begeleider bij schaatskampen), de andere twee zijn in opleiding als orthopedagoge. Allen zijn al jaren actief binnen ons bedrijf, en zijn dus zeer ervaren in het begeleiden van kinderen met onze paarden.

Programma


Het programma wordt opgesteld in samenspraak met de tieners. We zorgen ervoor dat ieders wensen aan bod komen.

Praktisch:

Overnachten gebeurd in kampeerstijl. Sanitair is aanwezig.

Deze kampen zijn all inclusive, alle maaltijden en tussendoortjes worden door ons voorzien.

Prijs: 195€