Groepsaanbod

  

Basiscursus

Regelmatig worden er basiscursussen georganiseerd, hierin leer je stap voor stap omgaan met paarden, op een veilige en vriendelijke manier. Zoals je van ons gewend bent, richten we ons niet alleen op rijden maar ook op alles rondom de verzorging en het voorbereiden van de paarden. Tijdens de Basiscursus worden indien gewenst ook de eerste stappen in het rijden gezet. De Basiscursus bestaat uit 5 lessen op vaste momenten. Naast de lesmomenten ontvang je ook een duidelijke theoriebundel, om alles nog eens rustig na te lezen.

Meer info over de basiscursus

De basiscursus is er voor zowel complete beginners als voor wie een boost wil geven aan zijn vaardigheden en de basis nu voor eens en altijd goed onder de knie wil hebben.

De volgende cursus loopt van 16/04 tot 14/05 telkens om 10u tot 11u30.

Prijs Basis cursus: 275 euro voor 5 lesmomenten + theoriebundel

Privé-les

Wie wil leren samen werken met een paard kan bij Zarica Horses terecht voor privé-les. Tijdens de lessen gaat het om veel meer dan het aanleren van de technische aspecten. Stap voor stap zal ik je meenemen op weg naar een harmonieuze communicatie met je paard. We maken gebruik van de principes van positieve bekrachtiging want samen werken met je paard moet ook voor het paard fun zijn. Daarom gebruiken we targets (kegels, matjes...) om het paard duidelijkheid en structuur te geven. Het paard is een volwaardige partner die zijn inbreng mag geven, ook tijdens het rijden.Alles gebeurt op een ontspannen manier, we beginnen met het opbouwen van vertrouwen tussen mens en paard. Door samen het paard te halen en te poetsen leren we de lichaamstaal van het paard steeds beter kennen. Heeft hij er zin in vandaag? Is het paard gespannen? Bang? Of net lekker relaxed? Ook staan we stil bij wat we zelf voelen vanbinnen en nemen we de tijd om tot rust te komen voor we ons door het paard laten dragen. De volgende stap is werken aan ons eigen lichaamsbewustzijn. Wanneer we op het paard zitten moeten we eerst leren de beweging te volgen. We leren ons eigen lichaam steeds beter kennen en gaandeweg leren we ook met ons lichaam invloed uit te oefenen op het paard. We gaan van volgen naar leiden. 

Tijdens privé-les is er voor wie wil ook ruimte om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Leren paardrijden is altijd een confrontatie met je eigen ik. Wie ben ik, wat voor leider ben ik? Je wordt geconfronteerd met mogelijkheden en beperkingen. Hoe ga je hier mee om? Tijdens de sessies neem ik je mee via oefeningen op en naast het paard op verkenning naar je eigen ik. Waar liggen je sterktes, waar ben je goed in. Hoe kan je deze talenten inzetten in de communicatie met je paard. We hechten ook heel veel belang aan lichaamsbewustzijn. Welke invloed oefent mijn lichaam uit op het paard. We werken aan ontspanning en vertrouwen. We leren ons overgeven aan het paard en ons laten leiden, we leren volgen. We komen dichter bij ons eigen lichaam en hierdoor dichter bij onszelf. 

Privé-lessen gaan steeds door op afspraak. Stuur ons een e-mail of bericht voor meer info.

Prijs privéles: 70 euro per uur

Prijzen (overzicht)

  • Privéles: 70 euro per uur
  • Basiscursus: 275 euro voor 5 lesmomenten + theoriebundel
  • Tien-beurtenkaart: 475 euro voor tien lesmomenten