Groepsaanbod

Het aanbod voor volwassenen wordt vormgegeven in een overzichtelijke niveaustructuur. Beginnende leerlingen of nieuwe klanten kunnen terecht in de Basiscursus. Hierin leren zij stap voor stap omgaan met paarden, op een veilige en vriendelijke manier. Zoals je van ons gewend bent, richten we ons niet alleen op rijden maar ook op alles rondom de verzorging en het voorbereiden van de paarden. Tijdens de Basiscursus worden de eerste stappen in het rijden gezet. De Basiscursus bestaat uit 6 lessen die in te plannen zijn op 8 lesmomenten. Handig als één of twee van de lesmomenten minder prettig uitkomen. Naast de lesmomenten ontvang je ook een duidelijke theoriebundel, om alles nog eens rustig na te lezen.

Meer info over de basiscursus

Na de Basiscursus stroom je door naar de vervolgniveaus. Je begint bij Niveau 1, en van daaruit weer naar de volgende niveaus. Deze niveaus volgen elkaar op logische wijze op. Zo leer je in niveau 1 bijvoorbeeld sturen en stappen, terwijl je in niveau 2 steeds zelfstandiger leert werken en de paarden ook beter leert lezen. De niveaus bestaan uit 10 lesmomenten, die je zelf kunt inplannen binnen een trimester. Bij elk niveau hoort ook weer een theoriebundel. Een compleet overzicht van de niveaustructuur zal op een later moment op onze website verschijnen.

Heb je interesse om in te stromen op niveau 1, stuur dan een e-mail naar zaricahorses@gmail.com

Prijs Basis cursus: 250 euro voor zes lesmomenten + theoriebundel
Prijs Vervolgniveaus: 400 euro voor tien lesmomenten + theoriebundel

Privé-les

Wie wil leren samen werken met een paard kan bij Zarica Horses terecht voor privé-les. Tijdens de lessen gaat het om veel meer dan het aanleren van de technische aspecten. Stap voor stap zal ik je meenemen op weg naar een harmonieuze communicatie met je paard. We maken gebruik van de principes van positieve bekrachtiging want samen werken met je paard moet ook voor het paard fun zijn. Daarom gebruiken we targets (kegels, matjes...) om het paard duidelijkheid en structuur te geven. Het paard is een volwaardige partner die zijn inbreng mag geven, ook tijdens het rijden.Alles gebeurt op een ontspannen manier, we beginnen met het opbouwen van vertrouwen tussen mens en paard. Door samen het paard te halen en te poetsen leren we de lichaamstaal van het paard steeds beter kennen. Heeft hij er zin in vandaag? Is het paard gespannen? Bang? Of net lekker relaxed? Ook staan we stil bij wat we zelf voelen vanbinnen en nemen we de tijd om tot rust te komen voor we ons door het paard laten dragen. De volgende stap is werken aan ons eigen lichaamsbewustzijn. Wanneer we op het paard zitten moeten we eerst leren de beweging te volgen. We leren ons eigen lichaam steeds beter kennen en gaandeweg leren we ook met ons lichaam invloed uit te oefenen op het paard. We gaan van volgen naar leiden. 

Tijdens privé-les is er voor wie wil ook ruimte om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Leren paardrijden is altijd een confrontatie met je eigen ik. Wie ben ik, wat voor leider ben ik? Je wordt geconfronteerd met mogelijkheden en beperkingen. Hoe ga je hier mee om? Tijdens de sessies neem ik je mee via oefeningen op en naast het paard op verkenning naar je eigen ik. Waar liggen je sterktes, waar ben je goed in. Hoe kan je deze talenten inzetten in de communicatie met je paard. We hechten ook heel veel belang aan lichaamsbewustzijn. Welke invloed oefent mijn lichaam uit op het paard. We werken aan ontspanning en vertrouwen. We leren ons overgeven aan het paard en ons laten leiden, we leren volgen. We komen dichter bij ons eigen lichaam en hierdoor dichter bij onszelf. 

Privé-lessen gaan steeds door op afspraak. Stuur ons een e-mail of bericht voor meer info.

Prijs privéles: 60 euro per uur

Duo-les

Voor tieners en volwassenen die reeds de basis onder de knie hebben is het mogelijk om les te volgen met twee personen. De lessen duren 60 minuten en zijn steeds op afspraak.

Duo-lessen gaan steeds door op afspraak. Stuur ons een e-mail of bericht voor meer info.

Prijs duoles: 45 euro per persoon per uur

Prijzen (overzicht)

  • Privéles: 60 euro per uur
  • Duo-les: 45 euro per persoon per uur
  • Basiscursus: 250 euro voor zes lesmomenten + theoriebundel
  • Vervolgniveaus: 400 euro voor tien lesmomenten + theoriebundel