Begeleidingstrajecten voor instructeurs.

Een traject bij de Zarica Teaching Academy is altijd maatwerk. Samen met jou kijken we wat jouw doelen en wensen zijn. 

Iedereen start zowieso met de basisopleiding, hierin geven we je alle kennis en tools om jezelf vertrouwd te maken met onze methodieken en manier van werken. 

Na de basisopleiding kan je verder doorgroeien naar jouw specialismes.

Vervolgmodule: Rijden

In de module Rijden richten we ons op het bereden clickerpaard. Hiervoor gaan we uiteraard kijken naar het voorbereiden en invullen van speelse en creatieve rijlessen, en het verder opleiden van het paard. De Force Free checklist blijft hierbij van groot belang:
🧠 Kunnen: is het paard fysiek en mentaal in staat om bereden te worden? En gaat dat over simpele stukjes passagieren in stap, of springlessen?
👻 Durven: zijn er misschien nog prikkels omtrent rijden die gecounterconditioneerd moeten worden?
🧩 Snappen: welke gedragingen en cues moeten aangeleerd of verfijnd worden?
❤️ Willen: wat zijn de wensen van het paard?
Zo kan je met een gerust hart een rij-element toevoegen aan je lessen.

Vervolgmodule: Zorg

In de module Zorg duiken we dieper in het ethisch verantwoord inzetten van paarden in de begeleidingscontext. We gaan kijken naar hoe de persoonlijkheid van jouw paard het proces van de cliënt kan verrijken, en hoe de relatie met het paard als model kan fungeren voor interacties in het dagelijks leven. De nadruk ligt nu niet meer op leren, maar op het - samen met het paard - ondersteunen van de cliënt met diens hulpvraag. Ook in deze context krijgt het paard natuurlijk keuzevrijheid. Om het leuk en veilig te houden voor iedereen, leren we je hoe je het paard emotioneel en mentaal leert voorbereiden op allerlei onvoorziene omstandigheden, én we geven je allerlei leuke en creatieve werkvormen mee. Zo heeft het paard meer dan genoeg reden om "Ja" te zeggen tegen deze samenwerking!